091025

Hej bloggen!

Idag är det söndag och jag reser bort idag. Jag kommer komma hem på torsdag och då, någon gång innan skolan börjar igen, ska jag och tjejerna träffas och gå igenom det vi har gjort (vilket förhoppningsvis är att vi har börjat skriva på uppsatsen)

Det är skönt att ha träffat Pia Lidwall. Hon hjälpte oss väldigt mycket och gav oss tips och idéer på vad vi kan göra härnäst. Jag vill gärna boka intervju med Olle Björk och Catarina Kumlien, två viktiga personer inom arbetet, och få deras syn på saker och ting också. Tror att Olle och Cattis är väldigt bra byggstenar till vår så kallade Wall of Essay :P

Jag kommer alltså börja på skriva på uppsatsen på fredag.
X1 kommer att skriva delen i inledningen om vår problemformulering, vårt arbete och våra idéer och även hur vi kom fram till vad vi ville jobba med.
X2 kommer att skriva statestik och fakta om cancerdrabbade barn och vården av dessa i Sverige respektive England.
Jag, Ingrid, kommer att svara på frågeställningen "Varför har inte Sverige prioriterat just hospiceverksamheten för barn?". Jag ska ha med analyser och teorier, och antagligen kommer jag inte komma fram till ett konkret svar på frågan, men jag kan ju alltid försöka.

MVH Ingrid

PS. Tjejer, när får jag börja skriva era namn? Om inte annat kan ni ju komma på pseudonymer (alltså andra namn)?


Blogginlägg anropas?

Hej bloggen!

Det här med att skriva blogginlägg är något vi verkligen måste bättra oss på! Bara det att det är så himla många bollar i luften just nu... Men nu har vi i alla fall höstlov vecka 44. Jag, Ingrid, kommer vara utomlands söndag - torsdag, men sedan ska jag träffa de andra och då ska vi jobba jobba jobba med uppsatsen :) Vi har bestämt att vi alla tre ska börja på varsin del på uppsatsen under lovet så vi kommer igång :)

Idag var vi på intervju med Pia Lidwall och det gick bra! :D Var lite nervös infö det hela, men hon var snäll och förklarade och berättade och vi lyssnade och spelade in. Så nu har vi massa information, tips och mycket mycket mer. Tack Pia Lidwall!!

Antingen hörs vi innan söndag, eller så hörs vi efter torsdag!

Kram Ingrid


Landstingshuset, Hantverkargatan 45 i Stockholm


Här är vi på väg till Landstingshuset!


Dagens loggtråd

Ingrids loggtråd till handledare Patrik:

"Hej Patrik!

Det går framåt. Har äntligen tagit mig i kragen och vågat ringa till England (!) och X var jätteduktig och ringde till tidningarna :) Vi ringde till två hospice och tre tidningar. På måndag ska vi nog ringa till det sista hospicet, "Helen & Douglas House", och så hoppas jag någon av de andra orkar ringa till SvD också.

Vi har iaf mailat Richard House, som de ville, och vi har även mailat Stockholm City, Metro och DN, även fast DN inte svarade när vi ringde.

Så nu ska vi vänta på svar från allihopa och medan vi gör det ska vi förbereda intervjun med Pia Lidwall som vi ska ha på fredag, klockan 13.15 i Landstingshuset. Och så ska vi även försöka göra klart uppsatsmallen. Skulle nog behöva fråga dig lite mer exakt hur uppsatsen ska vara uppbyggd...

MVH Ingrid

PS. Du måste fixa så att vi inte kan läsa varandras loggar! :P"


Möte bokat!

Hejhopp!

Nu har vi äntligen bokat möte med Pia Lidwall :)
Fredagen den 23e oktober klockan 13.15 (om exakt två veckor) är det satt och jag ser fram emot det! Tur att vi hittade en tid då alla i gruppen kunde komma :)
Pia Lidwall ska få berätta lite mer om hela barnhospice-projektet och sedan ska vi använda det som byggsten i vår uppsats.

Detta är den sammanfattning jag skrev till vår handledare idag:


"Den senaste månaden har vi sollat väldigt mycket i vårt arbete. Först visste vi att vi ville jobba med cancer, sen med barn, sen med hospice, sen med England, sen med Sverige och det blev ett himla hoppande fram och tillbaka.

Men nu vet vi ungefär mer exakt vad vi vill: Vi vill åka till England och lära oss om hospiceverksamheten och sedan komma tillbaka till Sverige och engagera oss i hospicebygget här i Stockholm. Alltså det nya hospicet för barn. Vad som hände med barn med cancer vet jag inte riktigt, men jag tror de kommer in där på ett hörn någonstans :)

Det vi gör nu är att vi ska träffa Pia Lidwall, kristdemokraternas gruppledare och tidigare verksamhetschef inom sjukvården och vad vi hört den som tagit upp frågan om att bygga och starta Nordens första hospice för barn, och ställa massa frågor och få de första byggstenarna till vår kommande uppsats.

Sedan har vi ju försökt få kontakt med hospice i England. Och vi har fått svar men sedan tog det stopp och Englands olika barnhospice verkar inte särskilt angelägna om att vi ska komma... Hoppas du kan hjälpa oss på den punkten :)"


England

Hej!

Nu har vi fått svar från England... Roz som person som svarade på mejlet heter berättade att endast 20% eller färre av de barn som befinner sig på hospic har cancer. Därför rekomenderade han två andra ställen vi kunde titta på, han mejlade deras hemsidor...

Återkommer med mer information senare... :)

"Samtalet kan inte kopplas fram"

Hejhej. Idag försökte vi ringa till England för de har inte svarat på vårt mail. Det gick inte att komma fram till England dock, så istället skickade vi mailet 3 miljoner gånger till och så imorgon måste Patrik (vår handledare) vara i skolan och hjälpa oss ta kontakt med England...

Vi hörs senare när jag har lite mer information och mer inspiration!

Söndagens planer för måndagen

Hejhopp!

Idag är det söndag och det regnar väldigt mycket. Det är alltså en perfekt dag att filosofera (ändå kan jag inte få mig till att plugga lite filosofi som vi har prov i på onsdag?) Imorgon är det Projektmöte och vi ska ringa Pia Lidwall igen och sen ska vi nog försöka komma igång med uppsatsen som måste skrivas. Kanske planera lite vad som ska stå var och var det ska stå vad osv.

Hejhopp!

PS. Någon som kan berätta för mig vad meningen med livet är? Ska nämligen skriva om det på onsdag... Detta är jag: :S

Min vision

Mitt senario:

Person känner sig uttråkad.
"Vad mitt liv känns tomt och innehållslöst. Vad ska jag göra? Kanske engagera mig i någonting...?" Person går in på datan och internet.
"Vad kan man engagera sig i? Kanske någonting med barn. Barn är ju gulliga." Person googlar på barn.
"Men barn är ett väldigt stort ämne. Vad ska jag rikta in mig på? Det är ju många barn som är sjuka..." Person googlar på sjuka barn. Person får upp väldigt många resultat.
"Men cancer är ju en stor sjukdom som nästan alla är mer eller mindre drabbade av." Person googlar på barn med cancer. Resultaten är många och Person klickar sig fram.
"Bla bla bla... Mummel mummel... Palliativ vård? Vad är palliativ vård?" Person öppnar ny internetsida och googlar på palliativ vård. Person går in på Wikipedia och läser om palliativ vård.
"Aha, vård i livets slutskede... Externa länkar... For Vitality - stöd oss i vårt arbete... Hmm?" Person klickar och kommer in på världens bästa blogg, som trots att den nu i början är lika förvirrad och oorganiserad som dess grundare, vill något gott och behöver allas stöd!

Detta var det jag hoppades på när jag länkade vår blogg på Wikipedia. (Är det tillåtet att gör så? Någon som vet?) Om ni vill dela med er era visioner av vad som händer ute i världen så skriv till oss! :D Antingen skriver ni kommentar på bloggen för alla att beskåda eller så mailar ni oss på [email protected] :)

Nu är jag hipp och skriver XOXO (Puss, kram, puss, kram)


Ring ring, bara du slår en signal

Hallo!

Idag har vi som vi planerade skrivit klart hospicebrevet och även skickat det till nedanstående barnhospice i England, vilka vi blivit rekommenderade att kontakta. (Titta på alla hjärtan! Det är ju nästan så att man blir lite glad! :D)





Sedan ringde vi till Pia Lidwall som driver hela projektet med det kommande barnhospicet i Stockholm. Hon svarade inte, men hade på telefonsvarare så jag talade in mitt namn och telefonnummer och sa att hon skulle ringa tillbaka. Så nu hoppas jag att hon gör det inom kort så jag kan boka en intervjutid med henne. Vi vill ju veta lite om det vi sätter oss in i :)
Nästa steg är alltså att få svar från hospice och boka intervju med Lidwall. Steget efter det är att förbereda intervjun mer så vi framstår som proffs när det väl gäller


Hospicebrev

Hej allihopa!

Imorgon är det fredag och då ska vi göra de sista finslipningarna på brevet vi ska skicka till hospice i England. Sedan ska vi skicka det till ett flertal hospice och hoppas vi får svar inom en vecka, annars får vi ringa och det blir lite jobbigt för då måste man prata engelska och jag kan engelska, men med tanke på hur nervös jag är över att ringa på svenska kan man bara tänka sig hur nervös jag blir över att ringa på engelska!

Jag har gjort en kostnadsmall över vad det kommer kosta att åka till England idag. Resa tur och retur och boende kommer mer eller mindre kosta 4000 kr, men då har jag lagt till några hundra här och där för att vara säker.

Talk to you another day!

Kram Ingrid

RSS 2.0